Osa 2: Tee oma leimaisin – Crave a stamp kit

Linkki ensimmäiseen osaan, jossa esittelen työvälineet sekä ensimmäisen leimaisinkaiverrukseni: https://visualmeri.blog/2020/08/09/osa-1-tee-oma-leimaisin-crave-a-stamp-kit/

Edellisestä kerrasta viisastuneena jätin leivinpaperit kaappiin ja piirsin hahmotelmani suoraan leimaisintyynyyn. Olin tämän jo hahmotellut etukäteen iPadilla ja Procreatella. Huomasin kylläkin, etten onnistunut kumittamaan 6B lyijykynällä tekemääni luonnosta joten tässäkin kohtaa piti olla itselleen armollinen ja lähteä etenemään siitä mistä oli alunperin aloittanut. Tämä opettaa tietynlaista kärsivällisyyttä ja auttaa epätäydellisyyden hyväksymisessä, se mikä on jo aloitettu tulee jäämään myös lopputulokseen. Kaiverrettavia leimaisintyynyjäkin on niin rajallinen määrä ettei auta muu kuin tsempata! Ottaa kyllä henkisesti koville!

Olin myös oppinut vähän terän käyttöä edellisestä kerrasta ja koin nyt helpommaksi käännellä itse leimaisintyynyä terän sijaan, kaiverruksen jälki oli huomattavasti soljuvampaa. Hahmoitin myös paremmin kaiverrusjälkeni ja pystyin ajattelemaan selkeämmin mitkä kohdat tulivat näkyviin leimaisimeen. Yllättävän vaikeaa ajatella mitkä kohdat tulisi jättää koholle! 

Oli H-hetki. Toinen ikinä kaivertamani leimaisin painui mustetyynyn kautta paperiin ja lopputulos oli IHANA. Olen todella tyytyväinen. Osasin asettaa tälle leimaisimelle realistiset odotukset, koska tiesin mihin pystyin näillä välineillä ensimmäisestä kerrasta viisastuneena. Suosittelen luonnoksen piirtämistä paksulla lyijykynällä tai tussilla, koska ainakin aloittelijana on melko mahdotonta saada jäljestä kovin tarkkaa tai yksityiskohtaista. Paksumpi viiva luonnoksessa tarjoaa tilaa kaiverrukselle ja lopputulos tulee näyttämään todennäköisesti siltä miltä oli alunperin tarkoituskin. Unohda siis tässä kohtaa liian pienet tekstit, tarkat logot tai muut tasapaksut viivat ja lähde rohkeasti kokeilemaan rosoisempaa lopputulosta. Itse ainakin olen todella positiivisesti yllättynyt ja uskon tästä nauttivan kaikki taitotasosta riippumatta. 

Näitä ihania leimoja tulette jatkossa näkemään tilauksianne koristamassa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s